Αυτό το άρθρο είναι 102 μηνών

Έμενταλ made in Epidauros

Καινοτομία από τους σπουδαστές του ΣΕΚ Επιδαύρου
13/05/2016
1' διάβασμα
emental-made-in-epidauros-32015

Της Γεωργίας Μπόχτη

Διάσημο για τις τρύπες του, το κίτρινο ημίσκληρο τυρί έμενταλ μπορεί να κατάγεται από την μακρινή Ελβετία, αλλά παράγεται εξίσου επιτυχημένα και στην Ελλάδα! Στην Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιδαύρου (υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας), οι δευτεροετείς σπουδαστές του τμήματος Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας κατάφεραν να παρασκευάσουν το ελβετικό τυρί με ελληνικό αγελαδινό γάλα, δημιουργώντας με επιτυχία και τις χαρακτηριστικές του τρύπες! «Τα παιδιά το σκέφτονταν καιρό», αναφέρει στην «ΥΧ» η διευθύντρια της Σχολής, Δώρα Αντωνοπούλου, «και τελικά ξεκίνησαν την διαδικασία για την παρασκευή του τυριού πριν από τα Χριστούγεννα».

Αφού, λοιπόν, ολοκληρώθηκε η πολύμηνη περίοδος ωρίμανσής του (διότι απαιτούνται τουλάχιστον τέσσερις μήνες για να παλαιωθεί), τη Δευτέρα 9 Μαΐου, η νέα γενιά τυροκόμων της χώρας μας, παρουσίασε το αποτέλεσμα που, όπως πληροφορηθήκαμε, ήταν τέλειο όχι μόνο στην όψη, αλλά και στη γεύση.

Διαβάστε στην «Ύπαιθρο Χώρα» που κυκλοφορεί

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ: