Αυτό το άρθρο είναι 81 μηνών

Τσίπουρο – τσικουδιά: Πήραν μπροστά τα καζάνια

22/10/2017
1' διάβασμα
tsipouro-tsikoudia-piran-brosta-ta-kazania-102479

Ξεκίνησε και επίσημα η απόσταξη των σταφυλιών για την παραγωγή τσίπουρου και τσικουδιάς, καθώς οι 6.000 παραδοσιακοί αμβυκούχοι εδώ και λίγες μέρες έχουν βάλει μπροστά τα καζάνια τους. Από φέτος, ο παραγωγός σταφυλιών που ξεπερνά τα 120 λίτρα θα πρέπει να κρατά βιβλία.

Η εφαρμογή αυτής της διάταξης ξεκίνησε από 1/9. Η γνωστή διαδικασία των διήμερων πρέπει να τηρηθεί σχολαστικά. Ήδη έπεσαν και τα πρώτα πρόστιμα, τα οποία ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η περίοδος αυτή μέχρι και τα μέσα του Δεκεμβρίου αποτελεί για πολλούς παραγωγούς και αμβυκούχους σημείο αναφοράς στην παράδοση.

Η απόσταξη σε πολλές περιοχές της χώρας γίνεται ακόμη με τον παραδοσιακό τρόπο και συνυπάρχει με ένα πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η «ΥΧ» καταγράφει αυτή την ιδιαίτερη πολιτιστική και οικονομική δραστηριότητα και παράλληλα αναδεικνύει τα προβλήματα των επαγγελματιών του χώρου.

Διαβάστε στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί αναλυτικό ρεπορτάζ από όλες τις περιφέρειες της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: